MJ-möte i sydost lördagen den 11 februari 2017 klockan 10 till ca 17!

Denna avdelning för att rapportera om MJ-evenemang i Sverige och utomlands som även kan aktiveras till gemensamma kalendern.
Per N
Inlägg: 6
Blev medlem: lör 09 feb 2013, 18:04

MJ-möte i sydost lördagen den 11 februari 2017 klockan 10 till ca 17!

Inlägg av Per N » tis 22 nov 2016, 00:24

Välkomna till Sydost-mötet i februari 2017. Vi bjuder in såväl medlemmar i Modelljärnvägsföreningen Smalspårsfrämjandet som allmänt MJ-intresserade till lokalmöte Sydost lördagen den 11 februari 2017. För tredje året så håller vi Blekinges återkommande MJ-evenemang i Medborgarhuset i Lyckeby, Karlskrona.

Vi träffas för att beskåda varandras modeller och moduler, prata MJ-bygge och ha det trevligt tillsammans. Mötet börjar kl. 10 och håller på till c:a 17. Det kommer att finnas fika till överkomligt pris i lokalen både på förmiddagen och på eftermiddagen. Eventuellt även lunchmat.

Vi hoppas på att återse ett par försäljare och arbetar på att kunna erbjuda någon ”clinic” eller föredrag. Fler detaljer om programmet kommer efterhand på Smalspårsfrämjandets hemsida. Nytt för i år är att förutom vår MJ handlare i Blekinge Pervald kommer även att MJ-specialisten från Vimmerby med sitt stora sortiment med inriktning på smalspår. Vi räknar också med att återse KMJK med sina fina husbyggsatser.

En annan nyhet för i år är att vi anordnar tåg-loppis och erbjuder bord för den som är intresserad av att sälja av lite av sina privata MJ samlingar. Borden kostar 100kr/st att hyra. Antalet är begränsat så först till kvarn….

Lokal: Medborgarhuset i Lyckeby, Riksvägen 37, Lyckeby, Karlskrona.

Busslinjerna 1, 2 och 3 passerar förbi lokalen och har en till två avgångar i timman vardera från Karlskrona eller Bergåsa stationer till hållplatsen Lyckeby (efter Slottsbacken).

För att kunna planera mängden fika så får Du gärna anmäla Dig senast söndagen den 5/2 2017.

Maila eller ring till Håkan Nilsson
svenhakan.nilsson@live.se
073/5289546

Säkrast att nå mig är via mail!

Välkomna! / Håkan Nilsson mfl genom Per N

Per N
Inlägg: 6
Blev medlem: lör 09 feb 2013, 18:04

Påminnelse: MJ-möte i sydost lördagen den 11 februari 2017 klockan 10 till ca 17!

Inlägg av Per N » mån 30 jan 2017, 01:47

Nu är nedräkningen i full gång till Sydost-mötet lördagen den 11 februari 2017. För tredje året i rad så håller vi Blekinges återkommande MJ-evenemang i Medborgarhuset i Lyckeby, Karlskrona, kl 10 - c:a 17.

Vi får se fina lok och vagns-modeller i O (1:45) och HO (1:87) och förhoppningsvis även i N, Z och eventuellt LGB. Bland husmodellerna kanske vi får se Karlskronas stationshus färdigbyggt i år... Det antyds att det även kommer fartygsmodeller byggda både i Blekinge, Skåne och Småland. Tag med någon modell och/eller modul att visa upp! Det är trevligt att beskåda varandras modeller och moduler, prata MJ-bygge och göra nya bekantskaper! Kontakterna kan man fördjupa över fikat. Det lär vankas semlor till eftermiddagsfikat i år igen...

Vill Du handla så finns vår lokala MJ handlare i Blekinge Pervald http://www.pervald.se/ på plats, liksom MJ-specialisten från Vimmerby http://hobbymodeller.se/ med sitt stora sortiment med inriktning på smalspår. Kalmar Modelljärnvägsklubb, KMJK http://kmjk.se/ kommer med sina fina husbyggsatser, och LEG Video http://www.legvideo.se/ kommer med sitt urval av järnvägsfilmer. Självklart finns Smalspårsfrämjandet http://smalsparigt.org/ på plats med tidningen Smalspårigt och jubileumsboken.

Nytt för i år är tåg-loppis för den som är intresserad av att sälja av lite av sina privata MJ samlingar. Borden kostar 100kr/st att hyra. Antalet är begränsat så först till kvarn…än lär det finnas något bord kvar. Ett av borden kommer att befolkas av en viss svenskamerikan som lär ha med sig en del svensk H0n3 materiel....

Vi träffas en våning upp i Medborgarhuset i Lyckeby, Riksvägen 37, Lyckeby, Karlskrona. För Dig som åker kommunalt så passerar busslinjerna 1, 2 och 3 förbi lokalen och har en till två avgångar i timman vardera från Karlskrona eller Bergåsa stationer till hållplatsen Lyckeby (efter Slottsbacken). Du får gärna anmäla Dig senast söndagen den 5/2 2017 för att vi skall kunna planera mängden fika!

Maila eller ring till Håkan Nilsson
svenhakan.nilsson@live.se
073/5289546

Säkrast att nå mig är via mail!

Välkomna! / Håkan Nilsson mfl genom Per N

Skriv svar

Återgå till "Evenemang"