Uppdatering av lokbild

Denna avdelning för allmänna diskussioner om digital drift, elektronik och datorstyrning på modelljärnvägen.
loah
Inlägg: 8
Blev medlem: lör 30 jun 2012, 23:19
Ort: Kalmar

Uppdatering av lokbild

Inlägg av loah » mån 26 jan 2015, 18:30

Hej

Har uppdaterat min CS 2:a via nätkabel 15/1 -2015.

Varför tar inte min CS 2:a mot uppdateringen av en lokbild som ligger
i icones på ett USB minne?
Får ett meddelande att det inte finns några nya bilder att uppdatera.
Bilden har jag hämtat här i medlemshörnan och är Green Cargo RE 1429
och döpt om den till G C RE 1429.
Det fungerade inte före CS uppdateringen, och inte efter heller.

Finns det någon som har någon teori om varför det inte fungerar?

HASSE



MJ-Teknik
Inlägg: 3
Blev medlem: mån 19 dec 2011, 10:12
Ort: Karlstad
Kontakt:

Re: Uppdatering av lokbild

Inlägg av MJ-Teknik » mån 26 jan 2015, 19:08

Ligger bilden i "icones"? Katalogen ska heta "icons"...


/Fredrik.
---------------------------------------------------------------
Datorstyrning:

**CS3, CdB, T4T

*ECoS2 (4.0.2), ECoSDetector, ECoSTerminal, L.Net, LocoNet, MGP

*Z21, LocoNet, MGP

**=snart...

Användarvisningsbild
jonas_sth
Site Admin
Inlägg: 1505
Blev medlem: sön 28 dec 2008, 19:04
Ort: Stockholm Södermalm

Re: Uppdatering av lokbild

Inlägg av jonas_sth » mån 26 jan 2015, 20:21

Kör du sista versionen 3.8.1 bör bilderna ligga i underfoder cs2\import\icons

Skapa en folder som heter cs2 och under den import sedan under där ytligare en icons som du stoppar bilderna i.

Gå sedan in på setup välj uppdatera internet, markera import_USB linjen och klicka på start.
import_usb.png
Vill du ha en bakgrunds bild så skapar du en folder cs2\import\motive där du lägger dessa.

Max storlek 800x480 och skall inte vara större en 200KB....
NSB EL12.png
LKAB IORE.png


Svensk tågsamling sedan tidigt 80-tal med favoritloket Ra :tummeupp:
__________________________________________________________________________________________
CS3+ 1.3.3(1) / 2x 60175 Booster / 3x 60881 S88 AC / TC9 Guld / K & C-räls

loah
Inlägg: 8
Blev medlem: lör 30 jun 2012, 23:19
Ort: Kalmar

Re: Uppdatering av lokbild

Inlägg av loah » mån 26 jan 2015, 23:15

Har gjort precis som du förklarat Jonas.
När jag försöker uppdatera CS:en så kommer ett meddelande om att inga nya bilder finns
och båda rutorna på netz-update är tomma, och det ända jag kan klicka på är det röda krysset.
Versionen på CS:en är 3.8.1.
Fler förslag?



Användarvisningsbild
jonas_sth
Site Admin
Inlägg: 1505
Blev medlem: sön 28 dec 2008, 19:04
Ort: Stockholm Södermalm

Re: Uppdatering av lokbild

Inlägg av jonas_sth » tis 27 jan 2015, 08:20

Vilken storlek har du på USB minnet och har du formaterat stickan innan ?

Kan det inte va så att du går för fort fram efter du sätter ditt minnet i cs2 ?

Jag har nämligen märkt när jag skapar egna ljudprojekt att det tar ett tag innan cs2 känner av stickan.


Svensk tågsamling sedan tidigt 80-tal med favoritloket Ra :tummeupp:
__________________________________________________________________________________________
CS3+ 1.3.3(1) / 2x 60175 Booster / 3x 60881 S88 AC / TC9 Guld / K & C-räls

loah
Inlägg: 8
Blev medlem: lör 30 jun 2012, 23:19
Ort: Kalmar

Re: Uppdatering av lokbild

Inlägg av loah » tis 27 jan 2015, 15:27

Nu ger jag upp
Har formaterat stickan, lagt upp CS 2, import och icons
samt lagt in lokbilden på nytt.
Fortfarande kommer meddelandet om att inga nya bilder finns
och båda rutorna på netz-update är tomma, och det ända jag kan klicka på är det röda krysset.

HASSE



Användarvisningsbild
jonas_sth
Site Admin
Inlägg: 1505
Blev medlem: sön 28 dec 2008, 19:04
Ort: Stockholm Södermalm

Re: Uppdatering av lokbild

Inlägg av jonas_sth » tis 27 jan 2015, 17:33

Så här fungerar för mig :roll:
usb_sticka.jpg


Svensk tågsamling sedan tidigt 80-tal med favoritloket Ra :tummeupp:
__________________________________________________________________________________________
CS3+ 1.3.3(1) / 2x 60175 Booster / 3x 60881 S88 AC / TC9 Guld / K & C-räls

Stingh
Inlägg: 5
Blev medlem: fre 27 nov 2009, 21:55
Ort: Hofterup

Re: Uppdatering av lokbild

Inlägg av Stingh » ons 28 jan 2015, 17:58

Gör så här istället. Öppna en internet browser på din PC och skriv in ipadressen till din CS2 i sökraden.
Du kommer nu in i fil systemet på din CS2 och här finns olika flikat att välja. Om du klickar på icons kan du se alla lokbilder som finns inlagda.
Längst ner på sidan finns en importfunktion för bilderna och det är bara att leta upp dessa på PC:n och importera.



loah
Inlägg: 8
Blev medlem: lör 30 jun 2012, 23:19
Ort: Kalmar

Re: Uppdatering av lokbild

Inlägg av loah » lör 31 jan 2015, 20:55

Ska pröva ditt förslag Stingh när tid medgers



loah
Inlägg: 8
Blev medlem: lör 30 jun 2012, 23:19
Ort: Kalmar

Re: Uppdatering av lokbild

Inlägg av loah » mån 09 feb 2015, 18:32

Tack Stingh.

Ditt tips fungerade, superenkelt att uppdatera bilder.
Synd att språket är på Tyska i CS.en.

Mvh
HASSE



Skriv svar

Återgå till "Digitalt & elektronik"